Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 Tömeges SMS küldés IP kapcsolattal Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet?
  SMS küldés GSM modemmel
  Tömeges SMS szolgáltatás kialakítása IP SMS-sel
  Tömeges SMS küldés IP kapcsolattal
  T-Mobile tömeges SMS szolgáltatás
  Vodafone tömeges SMS szolgáltatás
  Telenor tömeges SMS szolgáltatás
  Miért használjon Ozeki SMS gateway-t?
  Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
  Kézbesítési jelentés és naplózás
  GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
  SMS rendszerek kapacitása
  Vállalati SMS rendszer üzemeltetése
  Az SMS rendszer költségei
  Nagyvállalati SMS rendszerek
  SMS küldő program
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

Tömeges SMS küldés IP SMS kapcsolaton keresztül SMS szolgáltatókkal

Tömeges SMS küldés esetén Magyarországon három mobilszolgáltató működik. Lehet tömeges SMS-t küldeni és a tőlük érkező nagy mennyiségű SMS-t fogadni.

Ilyenkor a kimenő SMS-t az Ozeki SMS szoftvere átadja a GSM eszköznek, ami kiküldi a tömeges SMS szolgáltató GSM hálózatába. Ezután kerül majd a fogadó telefonjára az SMS. Az SMS fogadás ugyanezen az útvonalon történik, csak visszafelé úton jön az SMS.

A másik tömeges SMS küldési lehetőség az IP SMS kapcsolat. Ilyen esetben az SMS szoftver Interneten vagy bérelt vonalon keresztül közvetlenül kapcsolódik a tömeges SMS szolgáltató SMS központjához. A szoftver átadja a kimenő SMS-t az SMS központnak, amely kiküldi a fogadó telefonjára az üzenetet. A tömeges SMS fogadásakor a küldő telefonjáról az SMSC-be kerül az üzenet. Innen az Ozeki SMS szervere átveszi és megkezdődik az üzenet feldolgozása. Itt ugyanazt az útvonalat járja be az üzenet, mint küldéskor, csak visszafelé.

A GSM modemes tömeges SMS megoldás kialakításakor a modem független a szolgáltatótól. Ez alól a kivételt az képezi, ha valaki kártyafüggő mobiltelefonnal akarja a szolgáltatást kialakítani. Ha GSM eszköz szolgáltató független, akkor a SIM kártya előfizetése határozza meg az SMS küldés díját. A fogadás a legtöbb országban ingyenes. Magyarországon mindhárom szolgáltatótól a GSM eszközre érkező SMS fogadása ingyenes.

Tömeges SMS küldő kapcsolat kialakítása IP alapú SMS kapcsolattal

Az IP SMS kapcsolatnál megkülönböztetünk tömeges SMS küldést és emelt díjas SMS küldést. A felhasznált szoftver és hardver eszközök ugyanazok mindkét esetben. Az IP SMS megoldásoknál a szolgáltatói szerződés tartalmazza, hogy milyen díjszabás érvényes a fogadásra.

UCP tömeges SMS küldő kapcsolat

Ahogyan a Service Provider Connections oldalon olvasható, az Ozeki NG - SMS Gateway használatához egy vagy több szolgáltatói kapcsolatot kell telepíteni és beállítani ahhoz, hogy üzeneteket küldhessen/fogadhasson. A szoftver által támogatott egyik szolgáltatói kapcsolat típus a Universal Computer Protocol (UCP) kapcsolat.

Ez a protokoll gyakori az IP SMS alapú, tömeges SMS küldés szolgáltatást nyújtó GSM szolgáltatók körében. A jelenleg használatos UCP protokoll verziók nagy mennyiségű, azaz tömeges SMS küldésére is használhatók. Emelt díjas és normál SMS üzenetek esetében is használják.

Az UCP tömeges SMS küldő kapcsolatok használatának egyik előnye az, hogy meg lehet adni, vagy változtatni az üzenet küldőjének a címét. A küldő címe lehet egy közönséges telefonszám, vagy egy rövid, alfanumerikus karaktereket tartalmazó szó. (Lásd lentebb a leírást a felülírható checkbox-ról.) Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy néhány GSM szolgáltató korlátozza ennek az opciónak a használatát.

Az UCP tömeges SMS küldés másik előnye az, hogy bármilyen típusú üzenet küldését megengedi, aminek a továbbítására a GSM hálózat egyébként is képes. Használható bináris SMS üzenetek (operátorlogók, csengőhangok), WAP Push üzenetek, és egyéb típusú üzenetek küldésére is. Összefűzött SMS-ek, illetve különböző karakterkészletek használata is lehetséges.

Ahhoz, hogy UCP kapcsolatot használhasson a szolgáltató SMS központjához való kapcsolódáshoz az Interneten, vagy más, privát TCP/IP hálózaton keresztül, előfizetést kell kötnie egy szolgáltatónál.

Ha UCP segítségével kíván kapcsolódni a szolgáltatójához, a következő információkra lesz szüksége a szolgáltatótól:

A tömeges SMS központ IP címe
A tömeges SMS központ Port száma
Felhasználónév
Jelszó

Egyes szolgáltatók kérhetik egy ISPC VPN csatorna beállítását a tömeges SMS központjukhoz való kapcsolódáshoz (Ábra 1.)


1. Ábra - UCP kapcsolat VPN-nel

A leggyakrabban fix IP címre van szükség, amit meg kell adni a GSM szolgáltatónak, így tudnak hozzáférést adni a tűzfalukon keresztül. Néhány esetben azonban a szolgáltató nem akarja engedélyezni, hogy egynél több UCP kapcsolat álljon fenn az Ön számítógépe és az ő szolgáltatói központja között. Ilyenkor kérhetik azt, hogy egy speciális forrás portot állítson fel a kapcsolat számára.

A következő szolgáltatókkal tud IP lapú tömeges SMS kapcsolatot beállítani:

 • T-Mobile tömeges SMS küldő hálózatán
 • Vodafone tömeges SMS küldő hálózatán
 • Telenor tömeges SMS küldő hálózatán


  További hasznos tudnivalók:
 • Home > SMS technológia > Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet? > Tömeges SMS küldés IP kapcsolattal
  Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
  Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
  Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6411-sms.html