Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 Telenor tömeges SMS szolgáltatás Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet?
  SMS küldés GSM modemmel
  Tömeges SMS szolgáltatás kialakítása IP SMS-sel
  Tömeges SMS küldés IP kapcsolattal
  T-Mobile tömeges SMS szolgáltatás
  Vodafone tömeges SMS szolgáltatás
  Telenor tömeges SMS szolgáltatás
  Miért használjon Ozeki SMS gateway-t?
  Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
  Kézbesítési jelentés és naplózás
  GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
  SMS rendszerek kapacitása
  Vállalati SMS rendszer üzemeltetése
  Az SMS rendszer költségei
  Nagyvállalati SMS rendszerek
  SMS küldő program
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

Telenor tömeges SMS-MMS futár

A Telenor tömeges SMS-MMS szolgáltatás lehetővé teszi nagy mennyiségű SMS üzentetek kiküldését. Ennek kereteit a tömeges üzenet szolgáltatási szerződés rendszerezi. A szerződéskötés után a szolgáltató rendelkezésre bocsátja az SMS központhoz kapcsolódás technikai paramétereit. Ezekkel az adatokkal tudja beüzemelni a telenor tömeges SMS szolgáltatását az Ozeki NG SMS Gateway szoftver konfigurációs formján. Utána lehetővé válik a kapcsolódás az SMSC-hez, valamint a nagy mennyiségű automatikus SMS üzenet küldés és fogadás.

Előfizetés a Telenor szolgáltatására

A Telenorral képesek vagyunk tömeges SMS küldésére és fogadására.
A részletekét kattintson ide.A kapcsolat konfigurálása

Miután előfizetett a Telenor tömeges SMS díjcsomagjára, a következő adatokat kell megszereznie a szolgáltatójától. Ezekre az adatokra később, a konfigurálás során lesz szüksége.

  • WS host URL
  • Portszám
  • Felhasználónév
  • Jelszó
  • Telefonszám, vagy egy rövid alfanumerikus kód.

A Telenor tömeges SMS-MMS szolgáltatás telepítése és konfigurálása

A Telenos SMS kapcsolat telepítésére az Ozeki NG SMS Gateway grafikus felhasználói felületén keresztül van lehetősége. A Management Console bal oldali részén található Service providers panel jobb felső sarkában lévő Add gombra kattintva tudja telepíteni és konfigurálni az HTTP szolgáltatói kapcsolatot. (A kezelő felülettel kapcsolatos további információkért olvassa el a QuickStart Guide-ot.)

Szolgáltatói kapcsolat hozzáadására lehetősége van még a Service providers menüben található Add service provider menüponton keresztül. Valamelyik fenti módszer követése után megjelenik az Add service provider panel a kezelői felület jobb oldalán. A panel a telepíthető protokollokat listázza, ezeket telepítheti és használhatja az SMS szolgáltatóval való kommunikációra. Az Install linkre kattintva, kiválaszthatja a "Hungary, Pannon GSM, SMS Futár"-t a lista megfelelő eleme mellől. (1. Ábra)


1. Ábra - Hungary, Pannon GSM, SMS Futár kapcsolat telepítésének első lépései

A Hungary, Pannon GSM, SMS futár service telepítése (korábban ezen a néven értékesítette a Telenor a tömeges SMS szolgáltatását) után a Configuration panel jelenik meg a képernyő jobb oldalán. A HTTP Settings, ami a panel első füle, tartalmazza még a Logging, Advanced és Charset szekciót.

A Connection szekcióban meg kell adni a szolgáltatója (itt, a Telenor) által biztosított HTTP szerver beállításait. A kapcsolati paraméterek a Host név (vagy IP cím vagy domain), a Port szám a kapcsolathoz, kliens ID (ami opcionális), illetve a felhasználónév és a jelszó.

Az IP hálózaton érkező SMS üzeneteket a Telenor kapcsolt felől a felhasználó az NG webszerver alapú SMS küldő szoftverével tudja fogadni. A kapcsolat biztosításához a szerver IP címére van szükség, illetve a felhasználó webserverére, ahová az üzenetek továbbítva lesznek (Webserver url). Gépelje be az adatokat a megfelelő szövegmezőkbe. (2. Ábra).


2. Ábra - Szerver beállításainak megadása

A Configuration panelen lévő, Logging fülre kattintva beállíthatja a naplózás tulajdonságait. A fülön található egy Logging és egy Log file settings rész. Itt kiválaszthatja, hogy a program olvasható szöveges formában, vagy alacsonyabb szintű kommunikáció útján naplózza az elküldött és fogadott üzeneteket. Az utóbbi opció kiválasztásával a program a kommunikációs adatokat leíró bináris kódokat tartalmazó naplófájlokat fog generálni.
Javasoljuk, hogy legalább a Log sent and received messages in human readable format checkbox legyen aktív, mert a szöveges formában tárolt naplófájlok rendkívül hasznosak lehetnek a kommunikációs problémák helyreállításában (3. Ábra).3. Ábra - Naplózás beállításai

A Log file settings fülön meghatározhatja az elérhető naplófájlok méretét és számát. A naplózás lemezterületet takarít meg, mivel folyamatosan törli a régi (és valószínűleg már szükségtelen fájlokat) a Log directory-ban megadható könyvtárból. A naplófájlok alapértelmezett elérési útvonala:
C:\Program Files\Ozeki\OzekiNG - SMS Gateway\Logs

A naplófájl maximális méretét Maximum log file size szövegmezőben adhatja meg. Ha ezt a méretet elérte a fájl, a program új naplófájlt nyit. A logfájl mérete kilobájtban adható meg, pozitív egész számokkal meghatározva. Alapértelmezésként a naplófájlok maximális mérete 8000 kB.

A Number of rotated files szövegmezőben a maximálisan elmenthető fájlok számát tudjuk beállítani, egy pozitív egész számmal. Alapértelmezettként az elmenthető naplófájlok száma 8. Ha Önnek megfelelnek az alapértelmezett beállítások, hagyja a szövegmezőket üresen.

Ha a szolgáltatói kapcsolatokhoz tartozó Configuration panel bal alsó sarkában található Connect automatically on startup checkbox aktív, az Ozeki NG SMS Gateway automatikusan kapcsolatot kezdeményez az SMS központtal, amint a program elindul. Ha a checkbox inaktív, a kapcsolatot mindig manuálisan kell létrehozni.

A kapcsolat azonosítás megkönnyebbítése érdekében, nevezze el a kapcsolatot a GSM szolgáltató neve alapján. Például, ha egy "Hungary, Pannon GSM, SMS futár service" kapcsolatot hozott létre a Telenornál, tanácsos a kapcsolatot "Telenor" névvel elnevezni. Azt is vegye figyelembe, hogy a különböző kapcsolatokat különböző névvel lássa el. Ha ugyanattól a szolgáltatótól több különböző kapcsolatot is igénybe vesz, tanácsos azokat különböző nevekkel ellátni, például: "Telenor1", "Telenor2" (vagy hasonló módon). Néhány LOAD BALANCING megoldás kivitelezése, a különböző kapcsolatok azonos elnevezését kívánja meg.

A felhasználó kitölti a HTTP Authentication mezőt a szolgálató által megadott paraméterekkel. Ebben az esetben újra meg kell adni a kapcsolódási adatokat. A HTTPS tanusítvány a titkosított kapcsolatot segíti elő. Ha az üzenet el lett küldve a hálózatba, vagy az interneten keresztül, akkor ne lehessen elolvasni vagy visszafejteni semmiféle módon. Ahhoz, hogy titkosított szolgáltató kapcsolatot hozzunk létre X509 tanusítványt kell betölteni a SMS Gateway beállításainál.4. Ábra - Az Advanced settings fül

Végül kérjük, ellenőrizze a Charset tab fülön, hogy a karakter kódolás megfelel -e a szolgáltató által megadott elvárásoknak. Ebben a menüpontban, be tudja állítani a karakterkódolás típusát. Az SMS üzenet kiküldés GSM7bit kódolással valósítható meg, amely 160 latin karaktert tartalmaz, amíg az UCS2 70 karaktert tartalmaz, de minden nemzetközi nyelvből (kínai, orosz, arab, stb.).


5. Ábra - Karakterkódolás beállítása

Miután megkapta az üzenet, kérjük, küldjön egy válasz üzenetet, hogy a bejövő üzenetekre is ellenőrizze a kapcsolatot. A bejövő üzeneteknek az Inbox mappában jellenek meg. Miután ez befejeződött, kattinson az Events linkre, ahol az SMS küldés eseményeinek logját találja.

Szolgáltatói kapcsolat felépítése

A Management Console kezelői felületen lévő Service providers panelen tudja megnyitni a szolgáltatói kapcsolat paneljét, egyszerűen úgy, hogy rákattint arra.

A szolgáltató kapcsolatok paneljei három részből épülnek fel. A felső részben megtalálható a szolgáltatói kapcsolat neve (zárójelben a protokoll megnevezésével). Látható egy ikon, amely azt jelzi, hogy a kapcsolat aktív-e vagy sem (inaktív akkor, ha az ikon egy "X"-szel van áthúzva).

Az ikon mellett jobbra, különböző műveletekhez használható linkek vannak.

  • Configure: Egy telepített szolgáltatói kapcsolat konfigurálása vagy módosítása. Ha erre a linkre kattint, visszajut a Configuration panelre.
  • Events: Rákattintva megjelenik az Events panel, ami a szolgáltatói kapcsolattal összefüggő legutóbbi, szerver események naplózását tartalmazza.
  • Connect: Az SMS központ és a szolgáltatói kapcsolat összekapcsolása.
  • Disconnect: Az SMS központ és a szolgáltatói kapcsolat szétkapcsolása.
  • Uninstall: A szolgáltatói kapcsolat törlése.

A panel középső részében a legfontosabb konfigurációs információk láthatók. Azok az opciók amelyeket (re)aktiváltak a konfiguráció során, pipával vannak jelölve. Azok a beállítások, amelyeket nem aktiváltak, vagy deaktiváltak a konfiguráció során, "x"-szel vannak megjelölve.


További hasznos tudnivalók:
Home > SMS technológia > Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet? > Tömeges SMS küldés IP kapcsolattal > Telenor tömeges SMS szolgáltatás
Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6413-sms.html