Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 Nagyvállalati SMS rendszerek Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet?
  Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
  Kézbesítési jelentés és naplózás
  GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
  SMS rendszerek kapacitása
  Vállalati SMS rendszer üzemeltetése
  Az SMS rendszer költségei
  Nagyvállalati SMS rendszerek
  SMS küldő program
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

Megbízható, hosszú távú hibamentes nagyvállalati SMS rendszerek

Nagyvállalati rendszerekben és SMS szolgáltatóknál kiemelt szempont a hosszú távú hibamentes működés, a biztonság, a nagy teljesítmény és a menedzselhetőség. Ebben a dokumentumban azokat az igényeket mutatjuk be, amikkel ügyfeleinknél találkoztunk, és szót ejtünk arról, hogyan miként felel meg ezeknek az igényeknek az Ozeki NG SMS Gateway szoftver.

Clustering, redundancia

Vállalati rendszereknél a redundancia is lényeges szempont. Az Ozeki NG SMS Gateway támogatja két vagy több gépből álló cluster felállítását a Windows server operációs rendszerekben elérhető Windows clustering service segítségével. A cluster célja a hardware hibák kiküszöbölése azáltal, hogy több számítógép áll rendelkezésre a szolgáltatás üzemeltetéséhez. Ha a cluster egyik tagja tönkre megy, egy másik számítógép automatikusan átveszi a szolgáltatás működtetését. Ezáltal minimalizálható az üzemszünet.

Redundáns SMS szolgáltatói kapcsolatok

Nagy megbízhatóságú rendszerekben fontos a redundáns szolgáltatói kapcsolat kialakítása is. Itt az a cél, hogy legalább két kapcsolat álljon rendelkezésre a szolgáltató és a vállalati SMS gateway között. Ha az egyik kapcsolaton vonalszakadás történik, akkor a másik szolgáltatói kapcsolaton keresztül még működhet a rendszer. Az Ozeki NG SMS Gateway szoftverben van beépített automatikus backup routing funkcionalitás. Ez a funkció lehetővé teszi a vonalszakadás automatikus észlelését, és az automatikus átállást egy másik működő kapcsoltra, ami lehet GSM modem vagy IP SMS kapcsolat is. Az automatikus backup routing funkcionalitás természetesen azt is észleli ha a megszakadt mobil hálózati kapcsolat újra üzemképes. Ilyenkor visszaállítja forgalmat az eredeti kapcsolatra.

Magas biztonsági szintet nyújtó VPN kapcsolat kiépítése

Nagyvállalati környezetben kiemelt szempont a biztonság. Ilyen esetben javasoljuk, az IP SMS kapcsolat VPN csatornán történő létrehozását a mobil szolgáltatóval. A VPN kapcsolat megvalósítható mind L2TP és PPTP segítségével. A VPN kapcsolat segítségével össze lehet kapcsolni a rendszert a mobil hálózattal Interneten vagy egy olyan bérelt vonalon, ami közvetlenül a mobil szolgáltatóhoz fut be. Az IP SMS protokollok (SMPP, UCP/EMI, CIMD2, HTTP) TCP/IP alapú átvitelre vannak felépítve és lehetőséget adnak kapcsolat életben tartás céljából keepalive üzenetek átvitelére. Az Ozeki NG SMS Gateway programban szabadon paraméterezhető a keepalive intervallum.

Titkosítás, tűzfalak

A biztonság egy másik aspektusa a felhasználói azonosítás és a felhasználói felülethez való hozzáférés biztonságos kezelése. Ennek érdekében az Ozeki NG SMS Gateway szoftver a felhasználói jelszavakat titkosítva tárolja. A titkosítási eljárás az MD5 technológiára van felépítve. A program felhasználói felülete alapértelmezésben egy webböngészőből érhető el. A webböngészői kapcsolat történhet titkosított HTTPS csatornán keresztül. A HTTPS kapcsolathoz az programban szabadon hozzárendelhető az üzemeltető digitális aláírása, mint server certificate. A program felhasználói felületéhez történő hozzáférést a számítógépre telepített vagy egy külső tűzfal segítségével lehet szabályozni. A tűzfalon megadható, hogy melyik porthoz, milyen IP címről lehessen hozzáférni.

Terhelés megosztás több SMS szolgáltatói kapcsolt között

Több szolgáltatói kapcsolat esetén terhelés megosztást is bekonfigurálhatunk úgy hogy a szolgáltatói kapcsolatokat összekapcsoljuk. Terhelés megosztás esetén a két (vagy több) kapcsolat kapacitása összeadódik, így a teljes átviteli kapacitás növekszik. Erre elsősorban olyan esetben van szükség, ha nagy mennyiségű SMS-t kell rövid idő alatt átadni a szolgáltatónak. A terhelés megosztás funkció az Ozeki NG SMS Gateway programban a hibatűrést is javítja. Ha terhelés megosztás van beállítva, és az egyik résztvevő kapcsolat megszakad, a teljes terhelés a megmaradt üzemképes kapcsolatokra hárul. Ennek köszönhetően a szolgáltatás üzemképes marad, csupán csökkentett átviteli kapacitással működik, amíg a vonalszakadás helyre nem áll.

Menedzselhetőség

Fontos megemlíteni, hogy az Ozeki NG SMS Gateway egy szabványos MSI telepítő csomagban áll rendelkezésre. Ezáltal könnyedén beilleszthető különböző telepítést menedzselő szoftver rendszerekbe. A már feltelepített szoftvert be lehet csatlakoztatni SNMP-t támogató hálózat menedzsment rendszerekhez. SNMP-n keresztül figyelhető a mobil szolgáltatói kapcsolatok állapota és küldhető riasztási SMS. Értesülni lehet a vonalszakadásról riasztási SMS-ben és lekérdezhetők más fontos rendszerparaméterek.
További hasznos tudnivalók:
Home > SMS technológia > Nagyvállalati SMS rendszerek
Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6423-sms.html