Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet?
  Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
  Kézbesítési jelentés és naplózás
  GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
  SMS rendszerek kapacitása
  Vállalati SMS rendszer üzemeltetése
  Az SMS rendszer költségei
  Nagyvállalati SMS rendszerek
  SMS küldő program
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez

Egy vállalati SMS rendszer mobil hálózathoz történt csatlakoztatásában tehát szükség van egy SMS gateway-re. Az SMS szoftvert ezután hozzá kell kapcsolni a vállalati rendszerhez. Nézzük meg milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

Hogyan lehet a vállalati rendszert az SMS gateway-hez illeszteni?

Ez a vállalati rendszer jellegétől függ. A legkülönfélébb rendszerekhez lehet az SMS üzenetküldést és fogadást kapcsolni. Vannak olyan cégek, akik a kommunikációs rendszereikhez illesztik. Például VOIP PBX-hez, a levelező rendszereikhez e-mail-to SMS, SMS-to-e-mail megoldáshoz vagy Call Centerhez.

A másik megoldás, hogy a kereskedelmi, CRM rendszereik értesítéseit küldik ki. Harmadikként említhetjük az SMS marketing megoldásokat, amelyek többféle marketing rendszerből kerülnek kiküldésre. A vállalati biztonsághoz és üzemeltetéshez kapcsolódó rendszerek riasztási üzeneteket küldenek ki. Minden esetben az dönti el, hogy az adott rendszer milyen interfészen vagy más szabványos módon tud kapcsolódni az Ozeki NG SMS Gateway-hez. Több mint félszáz példa mutatja be az SMS weboldalakon a különféle kapcsolódási lehetőségeket. Az alábbiakban a legnépszerűbbeket mutatjuk be.

SQL SMS gateway funkció

A legtöbb cégben adatbázis szerverek adják az infrastruktúra gerincét. Ilyen esetben a legjobb megoldás az, ha az SMS gateway szoftver az adatbázis szerverrel kommunikál és két kijelölt adatbázis tábla segítségével oldja meg az SMS küldést és fogadást. Ebben a konfigurációban a vállalati rendszer ha SMS-t akar küldeni, szimplán beszúr egy rekordot az egyik kijelölt adatbázis táblába. Ezt az SMS gateway elolvassa és kiküldi az üzenetet. Ha az üzenetre válasz érkezik, azt az SMS gateway automatikusan beteszi a másik kijelölt adatbázis táblába. Ezt a konfigurációt "SQL to SMS" Gateway-nek nevezik.

SMS API-k fejlesztőknek

Más vállalati rendszerek szívesen kommunikálnak text fájlokon keresztül vagy HTTP kérések formájában. Ilyenkor "File to SMS" illetve "HTTP to SMS" gateway konfigurációkról beszélhetünk. Olyan cégeknél, ahol programozói kapacitás is rendelkezésre áll, gyakori a különböző programozói felületek (C#.NET SMS API, PHP SMS API, ASP SMS API, stb) használata.

E-mail to SMS és SMS to E-mail szoftver megoldások

Azokban a vállalati rendszerekben pedig, ahol e-mail értesítés már működik, a leggyakoribb konfiguráció az "E-mail to SMS" gateway konfiguráció. Ebben az esetben az SMS gateway az e-mail üzeneteket SMS-re konvertálja és kiküldi az előre megadott, vagy az e-mailben szereplő mobiltelefonszámra. A bejövő SMS üzenetek pedig e-mailre fordítja és e-mailben továbbítja az SMS ben szereplő vagy az előre bekonfigurált e-mail címre.
Az e-mail to SMS gateway konfigurációknál jellemző, hogy korlátozzák az SMS-ben kiküldhető üzenethosszt, így a hosszabb e-maileknél csak az e-mail tárgy sorát és a tartalom első néhány mondatát küldik el SMS-ben az SMS gateway.

Az Ozeki NG SMS Gateway szoftver az összes bemutatott kapcsolódási megoldást lehetővé teszi. Mindegyik megoldás roppant egyszerűen bekonfigurálható. A kapcsolódási felülettől függően a szoftver a kézbesítési jelentéseket is át tudja adni a vállalati rendszernek.


További hasznos tudnivalók:
Home > SMS technológia > Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6451-sms.html