Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 Kézbesítési jelentés és naplózás Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet?
  Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
  Kézbesítési jelentés és naplózás
  GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
  SMS rendszerek kapacitása
  Vállalati SMS rendszer üzemeltetése
  Az SMS rendszer költségei
  Nagyvállalati SMS rendszerek
  SMS küldő program
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

Kézbesítési jelentés és naplózás, amely lehetővé teszi a kiküldött SMS üzenetek követését

Mi a kézbesítési jelentés?

Kézbesítési jelentés (delivery report SMS) a neve annak az SMS-nek, amely az SMS kiküldése után válasz SMS-ként érkezik vissza és a fogadó fél számára kiküldött SMS érkezéséről tartalmaz információkat.

A kézbesítési jelentések típusai

Kézbesítési jelentés nézve minden kiküldött üzenetről két alapvető jelentést kezel a program: az üzenet mobil hálózatba történő beérkezését igazoló és a telefonra történő megérkezést jelző jelentést. Ezen jelentéseknek köszönhetően mindig pontosan nyomon követhető, hogy hol tart egy adott az SMS.

A hálózatból érkező kézbesítési jelentés

A mobil hálózatba megérkezett kézbesítési jelentés (deliveredtonetwork) akkor jön létre, amikor a mobil hálózat átvette az üzentet és a mobil szolgáltató az üzenet átvételt visszaigazolta egy nyugtával. Ezt deliveredtonetwork jelentésnek nevezzük, amire a szakirodalomban időnként úgy is hivatkoznak, hogy "submission report".

A mobil készülékről érkező kézbesítési jelentés

A címzett készülékére megérkezett kézbesítési jelentés (deliveredtohandset) akkor kap a felhasználó (vagy a megfelelő alkalmazás), amikor az SMS megérkezett a címzett készülékre. Ez az úgynevezett deliveredtohandset kézbesítési jelentés (angolul SMS delivery report).

A sikertelen kiküldés kézbesítési jelentése

A sikertelen kézbesítés (undelivered sms) esetén is kap visszajelzést a felhasználó. A meghiúsult kiküldés során keletkezik ez a típusú kézbesítési jelentés, amely valamilyen hibára vezethető vissza. Ekkor kiküldetlen SMS státsuzba kerül az SMS és nem von le SMS díjat a szolgáltató. A kézbesítési jelentés ilyenkor a hiba tényének kijelzésén túl a felhasználót tájékoztatja a hiba okáról is. (Itt olyan kézbesítési jelentési hibákra érdemes gondolni, hogy túlterhelt a GSM hálózat, vagy nincs elég összeg az ügyfél számláján és ezért az SMS-t nem lehet elküldeni.)

Az SMS küldés adatai

A kézbesítési jelentéseken túl minden üzenethez részletes lekérdezhető napló tartozik. A naplóból kiderül, hogy milyen időpontban mi történ az üzenettel, azaz mikor vette át az Ozeki program küldésre, mikor vette át a mobil hálózat és mikor érkezett meg a címzett készülékre az SMS.

A programban külön figyelmet fordítottunk a követhetőségre a szokásosnál hosszabb, úgynevezett láncolt SMS üzeneteknél, amikor maga az üzenet több SMS-ben megy át a hálózaton. A láncolt SMS-t is egy üzenet-ként jelenti meg a program, és lehetővé teszi a különböző részek kézbesítésével kapcsolatos információk a lekérdezését. Láncolt SMS esetén a program csak akkor jelzi kézbesítettnek az üzenetet, ha minden üzenetrész megérkezett a címzett telefonra.

A kiküldött és beérkező SMS üzenetek naplózása

Az Ozeki NG SMS Gateway program a teljes átmenő SMS forgalomról részletes naplót vezet. Függetlenül attól, hogy valaki tömeges SMS szolgáltatást üzemeltet vagy PC-hez kapcsolt GSM modemmel küld ki riasztási SMS üzeneteket, bármelyik kiküldött SMS üzenethez kapcsolódó kiküldési információ megtalálható és az SMS állapota ellenőrizhető. A naplózás alap értelmezésben a fájl rendszerbe történik, de bekonfigurálható SQL alapú adatbázisba történő naplózás is. A napló segítségével nyomon lehet követni, a rendszer forgalmát, vissza lehet keresni egy-egy konkrét SMS-t. SQL naplózás esetén tetszőleges reportot is elő lehet állítani. Például van egy olyan előre definiált lekérdezés a rendszerben, ami meg tudja mutatni, hogy egy-egy felhasználó, vagy hálózati kapcsolat adott időszakban mennyi SMS-t forgalmazott.
További hasznos tudnivalók:
Home > SMS technológia > Kézbesítési jelentés és naplózás
Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6452-sms.html