Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet?
  Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
  Kézbesítési jelentés és naplózás
  GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
  SMS rendszerek kapacitása
  Vállalati SMS rendszer üzemeltetése
  Az SMS rendszer költségei
  Nagyvállalati SMS rendszerek
  SMS küldő program
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

GSM abc, Unicode SMS és láncolt SMS-ek

Mi a GSM abc?

A GSM abc a latin, görög abc legfontosabb betűit, valamint szám karaktereket tartalmaz. A GSM abc-ben megtalálhatók a legfontosabb írásjelek és az EURO jel. Mindenegyes jelet a hagyományos, alapértelmezett GSM 7-bites ábrázolással jelenítik meg.

Mi a Unicode SMS (UCS2 SMS)?

A Unicode SMS (UCS2 SMS) formátum teszi lehetővé, hogy az SMS üzenetekben azokat a karaktereket is szerepeltethessük, melyek nem szerepelnek az alapértelmezett GSM 7-bites abc-ben. Más nyelvek különleges karaktereit tudja megjeleníteni. A hátránya, hogy ezek a karakterek 16 biten kerülnek leírásra és rövidebb, azaz 70 karakteres SMS üzenetet lehet küldeni.

Támogatott SMS karakter kódolások

Funkcionalitást tekintve elmondható, hogy a program megfelelően kezeli a klasszikus GSM abc karaktereit (latin és görög karakterek), valamint az összes nemzetközi (unicode) karaktert. Azaz a program támogatja a hagyományos GSM 7-bites és az újabb UCS2 SMS formátumot is. Ennek köszönhetően tetszőleges nyelven lehet SMS-t küldeni és az SMS üzenetekben szabadon lehet speciális karaktereket használni. A karakter készletek kezelésénél a számítógépeken használt különböző kódlapokra is gondoltunk. A szoftverben jelenleg körülbelül 60 kódlap konverzió (dos*, windows*, iso-*, x-mac-*, x-cp*, ibm*, utf*, stb) van implementálva, aminek köszönhetően gyakorlatilag az összes nyelvből megoldottuk a helyes karakter megfeleltetést az SMS-ben használhat UCS2 karakter táblára.

Mi a láncolt SMS (Concatenated SMS)

A láncolt SMS (Concatenated SMS) lehetővé teszi, hogy hosszabb üzeneteket is kiküldjünk, mint 160 karakter vagy unicode SMS esetén 70 karakter.

Hogyan működik a láncolt SMS (Concatenated SMS)?

A program a hosszú üzeneteknél használt szegmentálást és összeállítást (láncolt SMS) is körültekintően kezeli. Ez azt jelenti, hogy mind a régebbi telefonoknál használt 8 bites referencia számokat, mind az új készülékeknél elterjedt 16 bites referencia számokat is megfelelően kódolja és dekódolja. Ezt azért fontos megemlíteni, mert a legtöbb piacon levő SMS küldő szoftver a kettőből csak az egyik megoldásra van felkészítve, így ezen kevésbé kidolgozott programoknál előfordulhat az, hogy a kiküldött SMS-t a címzett készülék nem tudja összefűzve megjeleníteni, valamint a beérkező SMS-ek egy részét pedig nem jeleníti meg.

Speciális SMS formátumok

Kompatibilitási szempontból szót kell még ejteni arról, hogy a program támogatja a speciális SMS formátumokat is, így lehet vele küldeni oplogo, csengőhang, EMS, WAP Push, OMA készülék beállítás, hangposta és e-mail kijelzéssel kapcsolatos és más bináris SMS üzeneteket és multimédia MMS üzenteket is.

Vállalati SMS rendszerekben nem elfogadható az, hogy egy-egy üzenetet a program ne tudjon dekódolni, vagy egy kiküldött SMS olyan formátumban menjen ki, hogy azt a címzett készülék ne tudja megjeleníteni. Az Ozeki NG SMS Gateway program fejlesztésénél nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindenben megfeleljünk az SMS szabványnak, és a legkülönfélébb nyelveken minden országban minden karakter helyesen kezeljünk. Fontos volt ezen belül a régi készülékekkel való kompatibilitás megőrzése és az új készülékek által támogatott megoldások teljes körű implementálása is.


További hasznos tudnivalók:
Home > SMS technológia > GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6453-sms.html