Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 SMS rendszerek kapacitása Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  Hogyan küldjünk és fogadjunk SMS üzenetet?
  Kapcsolódás SMS API-val a vállalati rendszerhez
  Kézbesítési jelentés és naplózás
  GSM abc, unicode SMS és láncolt SMS-ek
  SMS rendszerek kapacitása
  Vállalati SMS rendszer üzemeltetése
  Az SMS rendszer költségei
  Nagyvállalati SMS rendszerek
  SMS küldő program
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

SMS rendszerek kapacitása és megbízhatósága

Mennyi SMS-t lehet kiküldeni és fogadni egyszerre az SMS rendszerrel?

Az SMS küldő és fogadó rendszerek teljesítménye az átviteli kapacitást jelenti, magyarul azt, hogy hány SMS kiküldésére és fogadására alkalmas maga rendszer másodpercenként. A vállalati rendszerek teljesítmény igény szempontjából nagyon eltérőek. A skála a heti két-három üzenettől a másodpercenként több száz üzenet átvitelére alkalmas rendszerekig terjed. A rendszerek teljesítményét tekintve a gyakorlati határ 300-500 SMS/másodperc körül van. Ezt a határt rendszerint a mobil szolgáltató üzenet átvételi képessége, a rendelkezésre álló internetes sávszélesség, valamint az SMS gateway szoftvert futtató hardware és/vagy az üzenetet generáló rendszer határozza meg. Az Ozeki SMS Gateway szoftver architektúrája úgy van kialakítva, hogy egy átlagos vállalati kiszolgálón, megfelelő konfiguráció esetén el lehet vele érni ezt a gyakorlati határt. (Megj.: Eddig nem találkoztunk olyan szoftverrel, ami teljesítményben hasonlóra képes.)

Az igényelt átviteli kapacitás és a forgalom jellegének a meghatározása egy vállalati rendszer tervezése során fontos. Ez alapján lehet meghatározni, hogy milyen kiküldési kapacitást válasszunk. A gyakorlat az, hogy napi 4000 SMS forgalom alatt jól használhatók a GSM modemes megoldások és a kisebb kapacitású licenszek, azaz az 5 MPM-től, 30 MPM-ig terjedő licenszek (MPM = Message per minute, azaz a percenként kiküldhető üzenetszámot jelöli). Nagyobb kapacitási igény esetén, vagy ha nagyon rövid idő alatt kell sok üzenetet kiküldeni, akkor érdemes Interneten keresztül kapcsolódni a szolgáltató SMS központjához és egy nagyobb kapacitású 1 MPS-50 MPS kapacitású licenszet választani (MPS = Message per second, azaz a másodpercenként kiküldhető üzenetszámot jelöli).

Fontos megemlíteni, hogy az átmeneti kapacitás túllépés sem kimenő, sem bejövő irányban nem okoz gondot az Ozeki SMS küldő szoftvere esetén. Kimenő irányban az SMS-ek az Ozeki NG SMS Gateway szoftver várakozó sorában várnak, amíg rájuk nem kerül a sor. Bejövő irányban pedig a mobil szolgáltató SMS központja tárolja az üzeneteket, amíg a vállalati rendszer át nem veszi.

Megbízhatóság, hosszú távú hibamentes működés

Vállalati SMS rendszereknél mindig fontos szempont a megbízható működés. Az Ozeki NG SMS Gateway program felépítésénél kiemelten foglalkoztunk azzal, hogy ne kerülhessen sor üzenetek elvesztésére, és a működés stabil, kiszámítható és transparens legyen. A kiváló minőség annak köszönhető, hogy részletesen ki vannak dolgozva a különböző esetek, amik előfordulhatnak az SMS és MMS üzenetek küldése és fogadása során. A programnak nem okoz gondot a mobil hálózati kapcsolat időnkénti megszakadása, az eseti túlterhelés, valamint a szolgáltatói vagy felhasználói oldalról érkező hibás adatbevitelből adódó esetek kezelése.

GSM modemről történő SMS küldés esetén a megbízható működés záloga egy jó minőségű hardware kiválasztása. Tapasztalataink szerint az ipari GSM modemek alkalmasak a hosszú távú hibamentes működésre. Ezek közül javasoljuk a Wavecom Fastrack, a Maestro, a Siemens gyártmányokat. Kifejezetten nem javasoljuk hagyományos kézi mobiltelefon készülékek használatát. Kézi készülékeknél a hosszú távú működtetés során problémák lépnek fel a készülék akkumulátorával, problémát okozhat a kézi készülék esetlegesen instabil szoftvere is. A kézi készülékek szoftverének instabilitása főként a készülékbe zsúfolt túlzottan sok funkcióból adódik. Az ipari GSM modemek szoftver egyszerű, jól kitesztelt, hosszú távú működésre optimalizált.

Egy SMS gateway hosszú távú hibamentes működése szempontjából az is fontos, hogy a program a számítógép erőforrásaival gazdaságosan bánjon. Az Ozeki NG SMS Gateway szoftver annak érdekében, hogy a működés során ne teljen be a hard disk, rotálja a logfájlokat és a felhasználó kérésére képes a régi SMS üzeneteket automatikusan törölni a rendszerből.

Nagyvállalati környezetben más olyan szempontok is felmerülnek, mint például:

 • SMS gateway cluster felállítása
 • Redundáns SMS szolgáltatói kapcsolat kiépítése
 • Magasabb biztonsági szintet nyújtó VPN kapcsolat kiépítése
 • Terhelés megosztás több szolgáltatói kapcsolat között
 • SNMP protokollon keresztüli menedzselhetőség, hálózat menedzsment szoftverek segítségével


  További hasznos tudnivalók:
 • Home > SMS technológia > SMS rendszerek kapacitása
  Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
  Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
  Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6454-sms.html