Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 SMS küldés e-mail to SMS gateway-en keresztül Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  SMS küldő program
  Irodai SMS Kliens
  Automatizált SMS küldés számítógépről
  SQL SMS gateway
  SQL SMS adatbázis kapcsolati paraméterei
  SMS küldés e-mail to SMS gateway-en keresztül
  Hogyan küldjünk e-mailből SMS-t?
  HTTP SMS API
  SMS szolgáltatói rendszerek platformja
  SMS szoftver fejlesztés
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

SMS küldés e-mail to SMS gateway-en keresztül

Ez az útmutató segítséget nyújt abban, hogyan telepítse az Ozeki NG SMS Gateway beépített e-mail szerverét (SMTP szerverét) úgy, hogy az képes legyen SMS továbbításra e-mailen keresztül.

Három különböző módon tudja e-mailen keresztül továbbítani az SMS-ket. Mindhárom módszernek vannak előnyei és hátrányai is, válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet.

1. lehetőség - SMS továbbítás e-mailel, az SMTP szerverbe épített közvetlen SMTP kapcsolaton keresztül

Az Ozeki NG SMS Gateway beépített SMTP szerverének konfigurálásával lehetősége van e-mailen keresztül SMS-t továbbítani. Ha enedélyt ad rá, az SMTP szerver üzeneteket fog fogadni. Ezeket az üzeneteket olyan e-mail címekre küldhetik, melyek tartalmazzák a telefonszámot is. Például, ha elküld egy e-mailt a +441234567@192.168.0.10 számra, akkor ebben az esetben a +441234567 a telefonszám, az 192.168.0.10 pedig az SMS Gateway IP címe. (1. Ábra)

Ahhoz, hogy ez esetben működjön az üzenetküldés, konfigurálnia kell az 192.168.0.10 IP címet, úgy, hogy ez legyen az a számítógép, amelyről kiküldi az e-maileket.

SMS továbbítása közvetlen e-mailen keresztül
1. Ábra - SMS továbbítása közvetlen e-mail-en keresztül
Ennek a módszernek a legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen alkalmazható. A hátránya pedig, hogy az a számítógép, amilyek szerverként van beállítva (itt a 192.168.0.11) nem tud e-mailt küldeni, csak olyan üzenetet, amit átalakít SMS-é. Ez azért van, mert a beépített SMTP szerver nem továbbítja az e-maileket más levelező szervereknek.

2. lehetőség - SMS továbbítás e-mailen, egy vállalati szerver felhasználásával

Egy másik lehetőség, hogy a saját számítógépéről (192.168.0.11) a vállalati levelezési rendszeren küld e-maileket, amiket aztán SMS üzenetté alakít az Ozeki NG SMS Gateway beépített SMTP szervere (2. Ábra). A konfigurálás hasonlít az előzőhöz. Ismét csak engedélyt kell adnia az SMTP szervernek, hogy továbbítsa SMS-ként az e-maileket.
Ilyenkor is a +441234657@sms.company.com formátumban fog üzeneteket küldeni, a levél tárgya és egész tartalma egy SMS-ként lesz elkülve a +441234657-es számra. Az a különbség az előző beállításhoz képest, hogy most az SMTP szervernek a válllati levelezési rendszer van beálítva.
Amennyiben ezt a beállítást használja létre kell hoznia egy DNS bejegyzést, ami az SMS Gatewayre mutat. A bejegyzésre példa: sms.company.com -> 192.168.0.10 Erre azért van szüksége, mert a legtöbb vállalati levelezőrendszer nem továbbítja az e-mail üzeneteket az IP címekre. Eszerint a +441234567@192.168.0.10 helyett a +441234567@sms.company.com címet kell használnia, mivel az előző nem érvényes.


2. ábra - SMS továbbítás e-mailen keresztül a vállalati levelezési rendszer segítségével

Ennek a módszernek az az előnye, hogy lehetővé teszi az Ön számára, mind a normál, mind pedig az SMS-sé alakítandó üzenetküldést.A vállalati levelezőrendszer vagy az SMS Gateway, vagy az e-mailben megjelölt címzett felé fogja továbbítani az üzenetet. A hátránya, hogy szüksége van DNS beállításokra, melyek az SMS Gatewayre mutatnak.

3. lehetőség - SMS továbbítás e-mail segítségével, POP3 kliens kapcsolaton és egy megadott POP3 postaládán keresztül

A 3. lehetőség, hogy létrehozunk egy POP3 fiókot a vállalati levelezési szerveren és hozzákapcsoljuk az Ozeki Szofterhez, így az bizonyos időközönként letölti és elküldi a letöltött üzeneteket e-mailben (3. ábra).
Ha ezt a módszert választja, az e-mailjei címzettje nem változik, vagyis például john@mail.company.com marad, a telefonszámot pedig az e-mail tárgyába kell beillesztenie. Ekkor az e-mail szövege lesz kiküldve SMS-ként, az e-mail tárgyában megjelölt telefonszámra.
Ehhez a módszerhez telepítenie kell egy e-mail felhasználót az Ozeki NG SMS Gatewayben, ami idorol-idore elvégzi. Konfigurálás közben győződjön meg róla, hogy a felhasználó törli az e-maileket, azért, hogy ne legyenek többször is kiküldve.


3. ábra - SMS továbbítására használt POP3 alapú e-mail küldés


További hasznos tudnivalók:
Home > SMS küldő program > Automatizált SMS küldés számítógépről > SMS küldés e-mail to SMS gateway-en keresztül
Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6468-sms.html