Tel: +36 1 371 0150
Ozeki NG SMS gateway
SMS Gateway, a tömes SMS küldő szoftver
 Hogyan küldjünk e-mailből SMS-t? Megoldások | Termékek | Tartalomjegyzék | Kapcsolat  
  Kezdőlap
  SMS technológia
  SMS küldő program
  Irodai SMS Kliens
  Automatizált SMS küldés számítógépről
  SQL SMS gateway
  SQL SMS adatbázis kapcsolati paraméterei
  SMS küldés e-mail to SMS gateway-en keresztül
  Hogyan küldjünk e-mailből SMS-t?
  HTTP SMS API
  SMS szolgáltatói rendszerek platformja
  SMS szoftver fejlesztés
  Termékek
  Kapcsolat
  Tartalomjegyzék


Látogassa meg cégünk legújabb VoIP telefonközpont szoftver-ének a weboldalát. A termék neve: Ozeki Phone System XE.

Ajánló

Tekintse meg az Ozeki NG SMS Gateway, professzionális SMS szoftver angol nyelvű weboldalát az alábbi linkre kattintva:

Ozeki NG SMS Gateway
www.ozekisms.com

Hogyan küldjünk e-mailből SMS-t az e-mail to SMS Gatewayen keresztül?

Ez az útmutató abban nyújt segítséget, hogy hogyan kapcsoljunk össze egy e-mail fiókot az Ozeki SMS Gatewayel, az Ozeki NG SMS Gateway szoftver felhasználásával. Először ismertetjük a módszer előnyeit, alkalmazásának legfontosabb feltételeit, és mutatunk példákat arra, hogyan lehet SMS üzenetet e-mailként elküldeni, és fordítva. Amikor e-mail to SMS gateway-en keresztül küldjük az e-mailt, akkor az átkonvertálja a e-mail szövegét SMS üzenetté és kiküldi a GSM hálózatba.

Bevezetés

Az Ozeki NG SMS Gateway lehetővé teszi a kétirányú e-mail - SMS Gateway kapcsolat kialakítását. A szolgáltatással továbbíthat e-mail üzenetet SMS üzenetként egy (vagy akár több) telefonszámra. Ugyanúgy képes lesz SMS üzenetet egy (vagy több) e-mail címre küldeni. A módszer különösen kényelmes irodai felhasználók számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy SMS-el kommunikáljanak. E-mailek küldésére és fogadására alkalmas IT rendszereken keresztül könnyen létrehozhat egy SMS alapú kommunikációs modellt. Az alkalmazási feltételek (2. rész) és a rendszer felépítése (3. rész) után lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet SMS-t küldeni e-mailként (4. rész) vagy e-mailt küldeni SMS-ként (5.rész). Végül, néhány hibaelhárítási tippel zárjuk az útmutatót.

Alkalmazási feltételek

A következő táblázat az Ozeki NG SMS Gateway alkalmazásának néhány előfeltételét mutatja. Az Ozeki NG SMS Gatewayt letöltheti ITT.

Feltétel Kommentek
Személyi számítógép Pentium 4-e PC, 1,5 vagy jobb GHz CPU-val.
Minimum 512 MB RAM
Minimum 40 MB táhely
Operációs rendszer Windows XP, 2003 vagy Vista
Ozeki NG SMS Gateway Részleteket az Alkalmazási feltételek oldalon találhat
GSM modem és SIM kártya (vagy IP SMS kapcsolat) Nézze meg milyen eszközök támogatottak
Mobil kézibeszélő Teszteléshez
E-mail szerver beállításával kapcsolatol információk SMTP szerver információk, POP 3 szever információk (beleértve a felhasználónevet és a jelszót)

A rendszer felépítése

A lenti ábra (1. ábra) jól szemlélteti a szolgáltatást bemutató rendszer felépítését (1.rész).

A rendszer felépítése
1. ábra - A rendszer felépítése

A fent bemutatott rendszer különböző bejegyzéseket tartalmaz. Egy mobiltelefon felhasználója külső felhasználónak számít, aki SMS-t küld a telefonjáról az Ön rendszerének. A rendszerének tartalmaznia kell egy GSM modemet, vagy GSM telefont, egy adatkábellel csatlakoztatva a számítógépéhez. Az Ozeki NG SMS Gateway ezen a számítógépen fog futni. A program irányítja a GSM modemet, mivel képes SMS üzenetek küldésére és fogadására.
Tartalmaz még egy email felhasználót. Ez egy automatizált felhasználó, ami e-maileket küld és fogad e-mail kliensként. A küldéshez SMTP, a fogadáshoz pedig POP3 szervert használ.
Az e-maileket egy külső e-mail felhasználótól fogadja, vagy neki küldi. A külső forrásból fogadott e-maileket az Ozeki NG SMS Gateway SMS-ként küldi ki egy GSM hálózaton keresztül a külső mobiltelefon felhasználók számára.

SMS küldése e-mailként SMS to email gateway funkcióval

A lenti ábra (2. ábra) bemutatja, hogyan konfigurálja a szoftvert, úgy hogy az SMS üzeneteket e-mail üzenetként továbbítsa.


2. ábra - SMS küldése e-mail üzenetként

1. lépés: Telepítse az Ozeki NG SMS gateway szoftvert. Ehhez ITT talál segítséget.
2. lépés: Konfigurálja a GSM modemet, és az admin felhasználót (aki egy alapszintű felhasználó).
3. lépés: Ellenőrizze, hogy tud-e SMS üzeneteket fogadni a modemen keresztül. Küldjön egy SMS üzenetet a modemre,majd ellenőrizze, hogy megérkezett-e a postafiókba.
4. lépés: Telepítsen és konfiguráljon egy e-mail felhasználót.
5. lépés: Konfigurálja a beérkező útvonalat, aminek a címzettje az e-mail felhasználó kell, hogy legyen. Miután hozzáadta a beérkező üzenetek útvonalát, a feltételeknek megfelelő beérkező SMS üzenetet az automatizált e-mail felhasználó felé lesz továbbítva (3. ábra).


3. ábra - E-mail felhasználó számára kézbesített SMS üzenet

Az e-mail felhasználó egy megadott e-mail címre küldi az e-mailt. Ezért, a bejövő SMS üzenetet a végső felhasználó végül e-mail formájában kapja meg.

E-mail küldése SMS üzenetként email to SMS gateway funkcióval

Ahhoz, hogy szoftverrel e-maileket SMS üzenetként tudjon küldeni, kövesse a lenti útmutatót (4. ábra).


4. ábra - E-mail küldése SMS üzenetként

1. lépés: Miután telepítette és konfigurálta a GSM modem kapcsolatát (Ahogy a 4. rész 1. és 2. lépése mutatta), már csak annyit kell tennie, hogy leellenőrzi, tud-e SMS üzenetet küldeni az admin felhasználófiókjából GSM modemem keresztül. Kattintson a Compose gombra a Management Console ablakban.
2. lépés: Konfigurálja a kimenő útvonalat: adjon hozzá, egy kimenő üzenet szabályt, ahol a küldő az e-mail felhasználó legyen. Miután a szabály kész, a bejövő e-mail üzeneteket az automatizált felhasználó SMS üzenetekké konvertálja (5. ábra).


5. ábra - E-mail felhasználótól küldött SMS üzenet

3. lépés: Ellenőrizze az Ozeki NG SMS Gateway felhasználójának beállításait, melyek az e-mail üzenet SMS üzenetként való kiküldésére vonatkoznak. Eközben, be kell állítania különböző paramétereket, amelyek például a POP 3 szerverre vonatkoznak, ami az e-mailek fogadására alkalmas.
4. lépés: Tesztelje, hogy működik-e a program: küldjön egy üzenetet Outlook Expressből a POP3 szerverre, ezt az üzenetet az Ozeki NG SMS Gateway letölti, és továbbítja SMS üzenetként.

Hibaelhárítás

Ha bármilyen probléma merül fel a felhasználóval kapcsolatban, a hibaelhárítást a naplózással kell kezdenie. 3 különböző naplózást használhat a hibakereséshez:

  • Szerver események naplózása: itt az útvonal eléréséhez kapcsolódó hibákat találhat meg
  • GSM Modem eseményeinek naplózása: a GSM modem kapcsolathoz tartozó hibákat találhat itt meg.
  • Felhasználói események naplózása: az e-mail felhasználókhoz kapcsolódó hibákat találja meg.

A Szerver események naplózását a Management Console ablakban, a Client részben találhatja, az Outbound routing tábla alatt (Lásd 5. ábra). A GSM Modem eseményeinek naplózását a GSM Modem kapcsolati ablak jobb oldalán találhatja. Ennek megnyitásához kattintson az Events linkre a GSM modam kapcsolata ablakban.
A sikeres hibaelhárítás érdekében ellenőrizze, aktív-e a Log low level communication checkbox a GSM modem kapcsolata ablakban (Lásd 4. ábra).
A naplófileokhoz a Windows Exploren keresztül is hozzáférhet. Az alapértelmezett elérési útvonal: C:\Program Files\Ozeki\OzekiNG - SMS Gateway\Logs.


További hasznos tudnivalók:
Home > SMS küldő program > Automatizált SMS küldés számítógépről > Hogyan küldjünk e-mailből SMS-t?
Telefon: +36 1 371 0150, E-mail: info@ozeki.hu
Ozeki Informatikai Kft, 4032 Debrecen Nagy Lajos király tér 1-5.
Forrás: http://www.ozeki-sms-gateway.hu/p-6469-sms.html